Prinsip sareng karakteristik agén niupan kimia

Agen niupan kimia Agen niupan kimia ogé tiasa dibagi kana dua jinis utama: kimia organik sareng kimia anorganik. Aya seueur jinis agén niupan kimia organik, sedengkeun agén niupan kimia anorganik kawates. Agén niup kimiawi anu pangpayunna (circa 1850) nyaéta karbonat anorganik sareng bikarbonat saderhana. Bahan kimia ieu ngaluarkeun CO2 nalika dipanaskeun, sareng aranjeunna antukna diganti ku campuran bikarbonat sareng asam sitrat sabab anu terakhirna ngagaduhan pangaruh prognostik anu langkung saé. Agén foaming anorganik anu langkung alus dinten ayeuna sacara dasarna mékanisme kimia anu sami sapertos di luhur. Éta polikarbonat (anu aslina Poli-karbonat
asam) dicampur sareng karbonat.

Dékomposisi polikarbonat mangrupikeun réaksi endotermik, dina 320 ° F
Sakitar 100cc per gram asam tiasa dileupaskeun. Nalika kénca sareng katuhu CO2 salajengna dipanaskeun sakitar 390 ° F, langkung seueur gas bakal dileupaskeun. Sifat endotermik tina réaksi dékomposisi ieu tiasa nyandak sababaraha manpaat, kusabab kabebaran panas nalika prosés ngabuam mangrupakeun masalah ageung. Salaku tambahan pikeun janten sumber gas pikeun pembuahan, zat-zat ieu sering dianggo salaku agén nukléat pikeun agén berbusa fisik. Dipercaya yén sél awal kabentuk nalika agén niupan kimia nguraikeun nyayogikeun tempat hijrah gas anu dipancarkeun ku agén niupan fisik.

Sabalikna tina agén foaming anorganik, aya seueur jinis agén foaming kimia organik anu tiasa dipilih, sareng bentuk fisikna ogé bénten. Dina sababaraha taun ka pengker, ratusan bahan kimia organik anu tiasa dianggo salaku agén niupan parantos dievaluasi. Aya ogé seueur kriteria anu dianggo pikeun nangtoskeun. Anu pangpentingna nyaéta: dina kaayaan kagancangan dikendalikeun sareng suhu anu tiasa diprediksi, jumlah gas anu dileupaskeun henteu ngan ukur ageung, tapi ogé tiasa diturunkeun; gas sareng padet anu dihasilkeun réaksi henteu-toksik, sareng éta saé pikeun polimérisasi foaming. Objek kedah henteu ngagaduhan épék ngarugikeun, sapertos warna atanapi bau bau; tungtungna, aya masalah biaya, anu ogé kriteria anu penting pisan. Éta agén foaming anu dianggo dina industri ayeuna paling saé sareng kriteria ieu.

Agén foaming suhu handap dipilih tina seueur agén foaming kimia anu sayogi. Masalah utama anu kedah diperhatoskeun nyaéta suhu dékomposisi agén foaming kedah cocog sareng suhu pamrosésan palastik. Dua agén niupan kimiawi organik parantos katampi sacara lega pikeun suhu low polivinil klorida, poliétilén kapadetan handap sareng résin epoxy tangtu. Anu kahiji nyaéta toluene sulfonyl hidrazide (TSH). Ieu bubuk konéng krim sareng suhu dékomposisi sakitar 110 ° C. Unggal gram ngahasilkeun sakitar 115cc nitrogén sareng sababaraha Uap. Jenis anu kadua nyaéta tulang rusuk bis (benzenesulfonyl) teroksidasi, atanapi OBSH. Agén foaming ieu tiasa langkung sering dianggo dina aplikasi suhu handap. Bahan ieu bubuk halus bodas sareng suhu dékomposisi normal na nyaéta 150 ° C. Upami aktivator sapertos uréa atanapi triethanolamine dianggo, suhu ieu tiasa dikirangan janten sakitar 130 ° C. Unggal gram tiasa ngaluarkeun 125cc gas, utamina nitrogén. Produk padet saatos dékomposisi OBSH mangrupikeun polimér. Upami dianggo sasarengan sareng TSH, éta tiasa ngirangan bau.

Agén foaming suhu luhur Kanggo palastik suhu-luhur, sapertos ABS tahan panas, polivinil klorida kaku, sababaraha polipropilén indéks lebur lemah sareng plastik rékayasa, sapertos polikarbonat sareng nilon, ngabandingkeun panggunaan agén niupan kalayan suhu dékomposisi langkung luhur Cocog. Toluenesulfonephthalamide (TSS atanapi TSSC) nyaéta bubuk bodas anu saé pisan kalayan suhu dékomposisi sakitar 220 ° C sareng kaluaran gas 140cc per gram. Éta mangrupikeun campuran tina nitrogén sareng CO2, kalayan sajumlah leutik CO sareng amonia. Agén niupan ieu ilahar dianggo dina polipropilén sareng ABS tangtu. Tapi kusabab suhu dékomposisi na, aplikasi na dina polikarbonat dugi. Tetrazole-5-tetrazole basis hawa anu niup suhu luhur (5-PT) parantos hasil dianggo dina polikarbonat. Éta mimiti terurai lalaunan sakitar 215 ° C, tapi produksi gas henteu ageung. Seueur jumlah gas moal dileupaskeun dugi ka suhu na ngahontal 240-250 ° C, sareng kisaran suhu ieu cocog pisan pikeun ngolah polikarbonat. Produksi gas sakitar
175cc / g, utamina nitrogén. Salaku tambahan, aya sababaraha turunan tetrazole dina pamekaran. Aranjeunna ngagaduhan suhu dékomposisi langkung luhur sareng ngaluarkeun langkung seueur gas tibatan 5-PT.

Suhu pengolahan kalolobaan termoplastik industri utama azodicarbonate nyaéta sakumaha anu ditétélakeun di luhur. Kisaran suhu pamrosésan kaseueuran polyolefin, polyvinyl chloride sareng styrene thermoplastics nyaéta 150-210 ° C
. Pikeun palastik jenis ieu, aya jinis agén niupan anu dipercaya tiasa dianggo, nyaéta azodicarbonate, ogé katelah azodicarbonamide, atanapi pondokna ADC atanapi AC. Dina kaayaan murni na, éta bubuk konéng / jeruk sakitar 200 ° C
Mimiti nguraikeun, sareng jumlah gas anu dihasilkeun nalika dékomposisi nyaéta
220cc / g, gas anu dihasilkeun utamina nitrogén sareng CO, kalayan sajumlah leutik CO2, sareng ogé ngandung amonia dina kaayaan anu tangtu. Produk dékomposisi padet nyaéta beige. Éta henteu ngan ukur tiasa dianggo salaku indikator pikeun dékomposisi lengkep, tapi ogé henteu mangaruhan pangaruh kana warna tina plastik foamed.

AC parantos janten agén foaming busa anu seueur dianggo kusabab sababaraha alesan. Dina hal produksi gas, AC mangrupikeun agén foaming anu paling épéktip, sareng gas anu dikaluarkeunna ngagaduhan épisiénsi pembuahan anu luhur. Sumawona, gas dileupaskeun gancang tanpa kaleungitan kendali. AC sareng produk padet na nyaéta zat beracun rendah. AC ogé mangrupikeun agén niupan kimia anu paling murah, henteu ngan ukur tina efisiensi produksi gas per gram, tapi ogé tina produksi gas per dolar lumayan murah.

Salaku tambahan kana alesan di luhur, AC tiasa seueur dianggo kusabab ciri dékomposisi na. Suhu sareng laju gas anu dileupaskeun tiasa dirobih, sareng éta tiasa diadaptasi janten 150-200 ° C
Ampir sadaya tujuan dina lingkup éta. Aktivasina, atanapi aditif tindakan ngarobih ciri dékomposisi agén niupan kimia, masalah ieu parantos dibahas dina panggunaan OBSH di luhur. AC ngaktipkeun langkung saé tibatan agén niupan kimia anu sanés. Aya sababaraha rupa aditif, mimiti sadayana, uyah logam tiasa ngirangan suhu dékomposisi AC, sareng tingkat turunna gumantung utamina kana jinis sareng jumlah aditif anu kapilih. Salaku tambahan, aditif ieu ogé ngagaduhan épék sanés, sapertos ngarobah tingkat pelepasan gas; atanapi nyiptakeun waktos reureuh atanapi induksi sateuacan réaksi dékomposisi dimimitian. Ku alatan éta, ampir kabéh metode pelepasan gas dina prosésna tiasa didesain sacara artifisial.

Ukuran partikel AC ogé mangaruhan kana prosés dékomposisi. Sacara umum, dina suhu anu ditetepkeun, langkung ageung ukuran partikel rata-rata, laun pelepasan gas. Fénoména ieu khususna atra dina sistem sareng aktip. Kusabab kitu, kisaran ukuran partikel AC komérsial nyaéta 2-20 mikron atanapi langkung ageung, sareng pangguna tiasa milih anu dipikahoyong. Seueur prosesor anu ngembangkeun sistem aktivasina nyalira, sareng sababaraha pabrik milih sababaraha campuran anu tos diaktipkeun anu disayogikeun ku pabrik AC. Aya seueur panstabil, utamina anu dianggo pikeun polivinil klorida, sareng pigmén tinangtu bakal bertindak salaku aktivator pikeun AC. Kusabab kitu, anjeun kedah ati-ati nalika ngarobih rumusna, sabab ciri dékomposisi AC tiasa robih saluyu.

AC anu aya di industri ngagaduhan seueur peunteun, henteu ngan ukur dina hal ukuran partikel sareng sistem aktivasina, tapi ogé dina hal fluidity. Salaku conto, nambihan bahan aditif pikeun AC tiasa ningkatkeun fluidity sareng dispersibilitas bubuk AC. Jinis AC ieu cocog pisan pikeun plastisol PVC. Kusabab agén foaming tiasa diasingkeun sacara lengkep kana plastisol, ieu mangrupikeun masalah konci pikeun kualitas produk akhir palastik foamed. Salian ti ngagunakeun peunteun kalayan fluidity anu saé, AC ogé tiasa dipencarkeun dina sistem phthalate atanapi operator anu sanés. Éta bakal gampang pikeun nanganan sakumaha cair.


Pos waktos: Jan-13-2021